preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bukovac Zagreb

Dnevnik prve mobilnosti u okviru Erasmus projekta

Erasmus + projekt u online okruženju

Autor: Iva Magdić, 1. 7. 2020. 10:05

Kao i sve druge aktivnosti vezane za svakodnevni školski život,  tako je i naš Erasmus + projekt prebačen u virtualni svijet.

Zrakoplovne karte za naše učenike i učitelje za putovanje u Španjolsku već su bile kupljene, no kao i sve druge aktivnosti i ovo je prebačeno „na čekanje“. Naši učenici 6. i 7. razreda ostvarili su samo mobilnost u Rumunjsku i bili gosti svojim vršnjacima u Zagrebu. Tu su bila sklopljena mnoga prijateljstva i svi su nestrpljivo čekali nova putovanja i druženja.

U sveopćoj nevjerici svi smo se zapitali što će se dogoditi s projektom koji je ušao u svoju završnicu. Ispred nas bile su mobilnosti u Španjolsku  i završna mobilnost u Sloveniju, a u trenu je sve bilo otkazano i činilo se tako daleko.

Ipak, nakon prvotnog šoka počela se rađati ideja o ponovnom povezivanju učitelja i učenika te radu na projektu u ponešto promijenjenim okolnostima. Koordinatori partnerskih zemalja su razmišljali o mogućnostima koje nam nudi virtualno okruženje i osmislili nekoliko projektnih aktivnosti kojima bi nastavili rad na ishodima našeg projekta.

U sklopu tih aktivnosti održana su tri virtualna sastanka. Na prvom sastanku, održanom sredinom svibnja, kojem su prisustvovali samo učitelji dogovoren je hodogram aktivnosti i novi sastanak u koji bismo uključili i učenike. U nekoliko dana između ta dva sastanka pripremali smo s  učenicima uključenim u projekt  sudjelovanje na online konferenciji.

Ispočetka je bilo puno pitanja i nelagode budući da zadatak nije bio lak. Govoriti ispred 80-ak vršnjaka i učitelja nekima se činilo kao noćna mora, no s ponosom i zadovoljstvom smo zaključili da su zadatku pristupili zrelo i odgovorno. Učenici su uz pomoć učiteljica engleskog jezika radili na svom govoru i tako dobili priliku koristiti strani jezik svrsishodno i u stvarnoj situaciji. Istovremeno smo imali priliku poraditi na našim vještinama vezanim za medijsku pismenost što je i naša glavna tema projekta. Na kraju virtualnog sastanka učenici su međusobno izmjenjivali poruke podrške, ljubavi i prijateljstva koristeći aplikaciju Padlet.

Na trećem sastanku održanom 30. lipnja bili smo dio inovativnog dana naše partnerske škole Dobje iz Slovenije gdje smo kao gosti predavači na međunarodnoj konferenciji govorili o nastavi na daljinu u našoj školi te pripremi naših učenika za Erasmus konferenciju.

Time završavamo ovo neobično poglavlje projekta te nestrpljivo čekamo što slijedi i  nadamo  se da najesen projektne aktivnosti nastavljaju svojim uobičajenim tijekom.

Jasmina Klanac

 

[više]

EVERYTHING WILL BE OK

Autor: Iva Magdić, 23. 4. 2020. 11:35

Made with Padlet
[više]

ERASMUS HRVATSKA

Autor: Iva Magdić, 9. 12. 2019. 23:08

PONEDJELJAK, 9.12.

UTORAK, 10.12.

Drugi dan mobilnosti učenici i profesori započeli su radionicom u učionici tehničke kulture. Profesor Filip Lovrić dao im je upute kako da ispile sve dijelove za prigodni blagdanski ukras. Na kraju su u njega stavili i svjetlo, pa su svi bili oduševljeni svojim uradcima. 

 

 

Nakon evaluacije radionice, učenici su ručali i uputili se prema zoološkom vrtu. Bio je to zanimljiv obilazak uz druženje s novim prijateljima. 

Učitelji su u to vrijeme gostovali na satima učitelja naše škole. 

Učitelji iz Slovenije, Rumunjske i Španjolske, te ostali zainteresirani hrvatski učitelji popodne su sudjelovali u konferenciji pod nazivom "Erasmus kao način učenja" koju je vodila učiteljica Josipa Blagus. Gosti predavači bile su učiteljice Ivana Ružić iz Čakovca i Danijela Takač iz Zagreba, te ravnatelj Mario Stančić iz Varaždina. Predavanje su održali i sudionici našeg Erasmus + projekta. 

 

 

SRIJEDA, 11.12.

Treći dan mobilnosti sudionici su se malo opustili i bolje se upoznali na izletu u Opatiji. Uz šetnju i cjelodnevno druženje djeca domaćini stvorili su trajno prijateljstvo s djecom iz partnerskih zemalja. 

  

 

ČETVRTAK, 12.12.

Četvrti dan mobilnosti bio je u znaku radionice vezane za medijsku pismenost. Vodile su ju profesorice Nataša Gaščić Đurkan i Anđelka Golub. Nakon radnog jutra, popodne je bilo slobodno, no većina sudionika susrela se negdje u centru grada kad su obilazili Advent u Zagrebu ili klizali...

 

Učiteljice su posjetile i susjedni vrtić.

 

PETAK, 13.12.

Zadnji dan započeo je glazbenom radionicom koju je vodila profesorica Marija Marić.

 

Sudionici su zatim ispisivali svoje dojmove o projektu i našem gradu na ukrase koje su objesili na bor.

  

Dobili su i majice s logom aplikacije Photomath pa su u njima veselo pozirali ispred okićenog bora.

Nakon ručka čestitali su si na uspjehu uz tortu, a zatim su se morali pozdraviti jer su gosti morali krenuti na put kući. 

Do ponovnog susreta!!

[više]

ERASMUS MOBILNOST - PETAK 25.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 25. 10. 2019. 16:55

 Prva mobilnost je gotova. Vraćamo se u Hrvatsku bogatiji za nova prijateljstva i iskustva.

Erasmusovci

  

[više]

ERASMUS MOBILNOST - ČETVRTAK 24.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 25. 10. 2019. 16:51

 I ovaj dan smo započeli radno. Sudjelovali smo u radu škole, gledali kako naši vršnjaci uče te s profesoricom likovne kulture odradili radionicu u kojoj smo izrađivali pločicu sa sa svojim inicijalima. Nakon škole imali smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za spremanje za večeru. Završna večera je bila vesela i zabavna ali i ispunjena tugom jer znamo da je sutra dan za rastanak.

Erasmusovci

  

[više]

ERASMUS MOBILNOST - SRIJEDA 23.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 23. 10. 2019. 22:31

 Današnji dan učitelji su imali svoj program, a učenici svoj. Učitelji su posjetili dječiji vrtić koji se nalazi u blizini osnovne škole u kojoj boravimo ovaj tjedan. Upoznali su se s radom vrtića, sudjelovali u aktivnostima koje su djeca pripremila sa svojim tetama te uživali u svim pjesmama i plesu. Za to vrijeme učenici su u školi sudjelovali u izradi zdravog obroka i dobro se zabavili. Tijekom poslijepodneva učitelji su prisustvovali Internacionalnoj konferenciji za učitelje u kojoj je izlagala i učiteljica Josipa Blagus. Tema konferencije bila je inovativni pristup učenju i prezentiranje našeg Erasmus projekta. Učenici su obilazili kulturne znamenitosti u gradu, sudjelovali su u radionica koja je za njih organizirana u muzeju te se međusobno družili i uživali u današnjem prekrasnom jesenskom danu u Piatra Neamtu.

Erasmusovci

 

   

 

[više]

ERASMUS MOBILNOST - UTORAK 22.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 22. 10. 2019. 19:24

Današnji dan smo započeli obilaskom škole i pohađanjem nastave. Mogli smo odabrati koje satove ćemo promatrati, a na nekima smo i sudjelovali. Nakon školskih obaveza otišli smo na izlet. Posjetili smo dvorac Cetatea Neamtului i manastir u kojem žive i rade časne sestre. Sudjelovali smo u radionici sa starim načinima obrade vune, tkali na tkalačkom stanu i sl. Nakon današnjeg dana ostalo je još snage za večeru i spavanje.


Erasmusovci

        

[više]

ERASMUS MOBILNOST - PONEDJELJAK 21.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 21. 10. 2019. 21:41

Jutro nam je počelo odlaskom u školu. Domaćini su za nas pripremili tradicionalni doček s kruhom i soli. Nakon toga smo obišli školu, posjetili učenike i pogledali program koji su nam pripremili. Sudjelovali smo u prvoj zajedničkoj radionici. Poslije ručka otišli smo u obilazak grada i okolice. Jako nam se svidjelo sve što smo vidjeli, a posebno vožnja gondolom. Stekli smo neka nova prijateljstva.


Erasmusovci 

        

  

[više]

ERASMUS MOBILNOST - NEDJELJA 20.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 21. 10. 2019. 21:32

Teško je bilo dočekati ponoć kada smo krenuli na put prema partnerima u Rumunjsku, točnije u grad Piatra Neamt.
Putovali smo 16 sati u komadu, promijenili nekoliko prijevoznih sredstava ali nam ništa nije bilo teško i sve smo odradili s osmijehom.
Kada smo došli u Piatra Neamt srdačno smo dočekani i puni znatiželje otišli novim prijateljima.
Jedva čekamo vidjeti što nas ovih dana očekuje u našoj ovotjednoj školi i avanturi.
 
Erasmusovci
 
 
    
[više]

 


ERASMUS+ PROJEKTI

             Erasmus + Project KA229                

"INTERNATIONAL EXCHANGE FOR INNOVATION WITHIN AND OUTSIDE THE ORGANISATION"

Dragi učenici,
 
ugodno smo se iznenadili vašim interesom za sudjelovanje u prvom školskom Erasmusu.
Komisija je pročitala sve eseje, napravila intervjue i na temelju tih parametara donijela rezultate.
Zavirite u vaš e-mail sandučić i provjerite vijesti.
Voljeli bi još jednom naglasiti da Erasmus projekt nije samo putovanje na određenu destinaciju. Biti uključen u projekt znači puno više, a vjerujemo da ćete to uskoro i osjetiti.
 
Još jednom čestitke svima!
 

 

  Dragi roditelji i dragi učenici,

od ove godine krećemo u Erasmus avanturu. U mobilnostima će sudjelovati učitelji i odabrani učenici. Odabir učenika bit će održan od 23.9. do 27. 9.2019.

Ako bi željeli postati dio te avanture napravite sljedeće:

  1. do ponedjeljka 23.9.2019. pošaljite esej napisan na engleskom jeziku u digitalnom obliku. U eseju napišite:
  • sve ono što bi voljeli da netko zna o vama (koji su vaši interesi i hobiji, čime se bavite, što vas veseli itd.)
  • zašto se želite uključiti u ovaj Erasmus program
  • koju zemlju bi voljeli posjetiti
  • u dokument priložite svoju sliku (nije nužno).
  • esej pošaljite na e-mail adresu: josipa.blagus1@skole.hr
  1. U tjednu od 23.9.2019. do 27.9.2019. pripremite se za intervju gdje ćemo provjeriti vaše konverzacijske sposobnosti na engleskom i saznati nešto više o vama.

Konačnu odluku ćemo objaviti u ponedjeljak 30.9.2019. na mrežnim stranicama škole.

 

Sretno svima.

Josipa Blagus

koordinator projekta

 

 

1. MOBILNOST - RUMUNJSKA, PIATRA NEAMT 12.11.-16.11.2018.

U školskoj godini 2018./2019. naša škola sudjeluje u Erasmus+ KA2 projektu «Razmjena inovativne prakse među školama» (prva godina provedbe projekta). 

 

Projekt KA2 «Razmjena inovativne prakse među školama» realizira se s  projektnim partnerima iz Slovenije, Španjolske i Rumunjske.  Ovaj dvogodišnji projekt  ima za cilj uvođenje inovativnih nastavnih metoda, razvijanje digitalnih kompetencija i promicanje medijske i digitalne pismenosti te sigurnosti na internetu. 

Sudionice ovog projekta su učiteljice razredne nastave Iva Magdić, Vjekoslava Bibić Štula na čelu s koordinatoricom projekta za našu školu Josipom Blagus, ravnateljica Mirjana Boras, knjižničarka Anđelka Golub te učitelji predmetne nastave Nataša Gaščić Đurkan, Aida Kuljiš i Jasmina Klanac.  U prvoj godini projekta učitelji odlaze na jednotjedne mobilnosti kod škola partnera gdje sudjeluju na predavanjim i radionicama gdje uče, ali i dijele svoja znanja. U drugoj godini projekta nekoliko učenika naše škole će dobiti priliku, u pratnji svojih učitelja, putovati i upoznati školski život svojih vršnjaka iz drugih europskih zemalja.  

Prva mobilnost je održana u Rumunjskoj u gradu Piatra Neamt od 12.-16. studenoga 2018. 

Naši domaćini, Osnovna škola Scoala Gimnaziala Elena Cuza, nam je priredila toplu dobrodošlicu i osigurala da se tijekom boravka u njihovom gradu osjećamo dobrodošli.  

U prvoj mobilnosti sudjelovalo je troje kolega iz Slovenije, četiri iz Španjolske, domaćini iz Rumunjske te četiri učiteljice iz naše škole i ravnateljica. 

Tijekom radionica  razmijenili smo naše viđenje projkta, utvrdili ciljeve i daljnje aktivnosti te razmijenili  ideje i primjere dobre prakse. 

Sljedeća mobilnost će se održati u Zagrebu krajem veljače, a ovaj put će naša škola imati ulogu domaćina. 

 

Jasmina Klanac 

 

 

 

Anketa 8.-ih razreda

Mole se učenici 5.-8.ih razreda da za kraj godine klikom na donju sliku ispune anketu: 

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
Letak-za-roditelje.pdf

 
ŠKOLSKI LIST

 
RASPORED ZVONA

PREDMETNA NASTAVA (ŽUTI BRIJEG)

Ujutro

1. sat 8:00 - 8:40

2. sat 8:50 - 9:30

3. sat 9:40 - 10:20

4. sat 10:30 - 11:10

5. sat 11:15 - 11:55

6. sat 12:05 - 12:45

7. sat 12:50 - 13:30

Popodne

0. sat 13:40 - 14:20

1. sat 14:25 - 15:05

2. sat 15:10 - 15:50

3. sat 16:00 - 16:40

4. sat16:50 - 17:30

5. sat 17:35 - 18:15

6. sat 18:20 - 19:00

7. sat 19:05 - 19:45

 
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
LEKTIRA

 
MOBILNOST/MOBILITY

  English version

 
NAJAVA DOGAĐANJA

 

 

 

 

Klikom na sliku poslušajte pjesmu

"Paketići od srca" (tekst)

 
DOKUMENTI
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ŠKOLSKA STRANICA
 
POVEZNICE

 
NATJEČAJI

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2012.

Ukupno: 919898
Ovaj mjesec: 513
Ovaj tjedan: 18
Danas: 18
 
 > Međunarodni projekti-International projekts  > ERASMUS+ PROJECT
CMS za škole logo
Osnovna škola Bukovac Zagreb / Trnac 42, HR-10000 Zagreb / os-bukovac-zg.skole.hr / os-zagreb-033@os-bukovac-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju