preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bukovac Zagreb

Dnevnik prve mobilnosti u okviru Erasmus projekta

Erasmus + projekt u online okruženju

Autor: Iva Magdić, 1. 7. 2020. 10:05

Kao i sve druge aktivnosti vezane za svakodnevni školski život,  tako je i naš Erasmus + projekt prebačen u virtualni svijet.

Zrakoplovne karte za naše učenike i učitelje za putovanje u Španjolsku već su bile kupljene, no kao i sve druge aktivnosti i ovo je prebačeno „na čekanje“. Naši učenici 6. i 7. razreda ostvarili su samo mobilnost u Rumunjsku i bili gosti svojim vršnjacima u Zagrebu. Tu su bila sklopljena mnoga prijateljstva i svi su nestrpljivo čekali nova putovanja i druženja.

U sveopćoj nevjerici svi smo se zapitali što će se dogoditi s projektom koji je ušao u svoju završnicu. Ispred nas bile su mobilnosti u Španjolsku  i završna mobilnost u Sloveniju, a u trenu je sve bilo otkazano i činilo se tako daleko.

Ipak, nakon prvotnog šoka počela se rađati ideja o ponovnom povezivanju učitelja i učenika te radu na projektu u ponešto promijenjenim okolnostima. Koordinatori partnerskih zemalja su razmišljali o mogućnostima koje nam nudi virtualno okruženje i osmislili nekoliko projektnih aktivnosti kojima bi nastavili rad na ishodima našeg projekta.

U sklopu tih aktivnosti održana su tri virtualna sastanka. Na prvom sastanku, održanom sredinom svibnja, kojem su prisustvovali samo učitelji dogovoren je hodogram aktivnosti i novi sastanak u koji bismo uključili i učenike. U nekoliko dana između ta dva sastanka pripremali smo s  učenicima uključenim u projekt  sudjelovanje na online konferenciji.

Ispočetka je bilo puno pitanja i nelagode budući da zadatak nije bio lak. Govoriti ispred 80-ak vršnjaka i učitelja nekima se činilo kao noćna mora, no s ponosom i zadovoljstvom smo zaključili da su zadatku pristupili zrelo i odgovorno. Učenici su uz pomoć učiteljica engleskog jezika radili na svom govoru i tako dobili priliku koristiti strani jezik svrsishodno i u stvarnoj situaciji. Istovremeno smo imali priliku poraditi na našim vještinama vezanim za medijsku pismenost što je i naša glavna tema projekta. Na kraju virtualnog sastanka učenici su međusobno izmjenjivali poruke podrške, ljubavi i prijateljstva koristeći aplikaciju Padlet.

Na trećem sastanku održanom 30. lipnja bili smo dio inovativnog dana naše partnerske škole Dobje iz Slovenije gdje smo kao gosti predavači na međunarodnoj konferenciji govorili o nastavi na daljinu u našoj školi te pripremi naših učenika za Erasmus konferenciju.

Time završavamo ovo neobično poglavlje projekta te nestrpljivo čekamo što slijedi i  nadamo  se da najesen projektne aktivnosti nastavljaju svojim uobičajenim tijekom.

Jasmina Klanac

 

[više]

EVERYTHING WILL BE OK

Autor: Iva Magdić, 23. 4. 2020. 11:35

Made with Padlet
[više]

ERASMUS HRVATSKA

Autor: Iva Magdić, 9. 12. 2019. 23:08

PONEDJELJAK, 9.12.

UTORAK, 10.12.

Drugi dan mobilnosti učenici i profesori započeli su radionicom u učionici tehničke kulture. Profesor Filip Lovrić dao im je upute kako da ispile sve dijelove za prigodni blagdanski ukras. Na kraju su u njega stavili i svjetlo, pa su svi bili oduševljeni svojim uradcima. 

 

 

Nakon evaluacije radionice, učenici su ručali i uputili se prema zoološkom vrtu. Bio je to zanimljiv obilazak uz druženje s novim prijateljima. 

Učitelji su u to vrijeme gostovali na satima učitelja naše škole. 

Učitelji iz Slovenije, Rumunjske i Španjolske, te ostali zainteresirani hrvatski učitelji popodne su sudjelovali u konferenciji pod nazivom "Erasmus kao način učenja" koju je vodila učiteljica Josipa Blagus. Gosti predavači bile su učiteljice Ivana Ružić iz Čakovca i Danijela Takač iz Zagreba, te ravnatelj Mario Stančić iz Varaždina. Predavanje su održali i sudionici našeg Erasmus + projekta. 

 

 

SRIJEDA, 11.12.

Treći dan mobilnosti sudionici su se malo opustili i bolje se upoznali na izletu u Opatiji. Uz šetnju i cjelodnevno druženje djeca domaćini stvorili su trajno prijateljstvo s djecom iz partnerskih zemalja. 

  

 

ČETVRTAK, 12.12.

Četvrti dan mobilnosti bio je u znaku radionice vezane za medijsku pismenost. Vodile su ju profesorice Nataša Gaščić Đurkan i Anđelka Golub. Nakon radnog jutra, popodne je bilo slobodno, no većina sudionika susrela se negdje u centru grada kad su obilazili Advent u Zagrebu ili klizali...

 

Učiteljice su posjetile i susjedni vrtić.

 

PETAK, 13.12.

Zadnji dan započeo je glazbenom radionicom koju je vodila profesorica Marija Marić.

 

Sudionici su zatim ispisivali svoje dojmove o projektu i našem gradu na ukrase koje su objesili na bor.

  

Dobili su i majice s logom aplikacije Photomath pa su u njima veselo pozirali ispred okićenog bora.

Nakon ručka čestitali su si na uspjehu uz tortu, a zatim su se morali pozdraviti jer su gosti morali krenuti na put kući. 

Do ponovnog susreta!!

[više]

ERASMUS MOBILNOST - PETAK 25.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 25. 10. 2019. 16:55

 Prva mobilnost je gotova. Vraćamo se u Hrvatsku bogatiji za nova prijateljstva i iskustva.

Erasmusovci

  

[više]

ERASMUS MOBILNOST - ČETVRTAK 24.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 25. 10. 2019. 16:51

 I ovaj dan smo započeli radno. Sudjelovali smo u radu škole, gledali kako naši vršnjaci uče te s profesoricom likovne kulture odradili radionicu u kojoj smo izrađivali pločicu sa sa svojim inicijalima. Nakon škole imali smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za spremanje za večeru. Završna večera je bila vesela i zabavna ali i ispunjena tugom jer znamo da je sutra dan za rastanak.

Erasmusovci

  

[više]

ERASMUS MOBILNOST - SRIJEDA 23.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 23. 10. 2019. 22:31

 Današnji dan učitelji su imali svoj program, a učenici svoj. Učitelji su posjetili dječiji vrtić koji se nalazi u blizini osnovne škole u kojoj boravimo ovaj tjedan. Upoznali su se s radom vrtića, sudjelovali u aktivnostima koje su djeca pripremila sa svojim tetama te uživali u svim pjesmama i plesu. Za to vrijeme učenici su u školi sudjelovali u izradi zdravog obroka i dobro se zabavili. Tijekom poslijepodneva učitelji su prisustvovali Internacionalnoj konferenciji za učitelje u kojoj je izlagala i učiteljica Josipa Blagus. Tema konferencije bila je inovativni pristup učenju i prezentiranje našeg Erasmus projekta. Učenici su obilazili kulturne znamenitosti u gradu, sudjelovali su u radionica koja je za njih organizirana u muzeju te se međusobno družili i uživali u današnjem prekrasnom jesenskom danu u Piatra Neamtu.

Erasmusovci

 

   

 

[više]

ERASMUS MOBILNOST - UTORAK 22.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 22. 10. 2019. 19:24

Današnji dan smo započeli obilaskom škole i pohađanjem nastave. Mogli smo odabrati koje satove ćemo promatrati, a na nekima smo i sudjelovali. Nakon školskih obaveza otišli smo na izlet. Posjetili smo dvorac Cetatea Neamtului i manastir u kojem žive i rade časne sestre. Sudjelovali smo u radionici sa starim načinima obrade vune, tkali na tkalačkom stanu i sl. Nakon današnjeg dana ostalo je još snage za večeru i spavanje.


Erasmusovci

        

[više]

ERASMUS MOBILNOST - PONEDJELJAK 21.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 21. 10. 2019. 21:41

Jutro nam je počelo odlaskom u školu. Domaćini su za nas pripremili tradicionalni doček s kruhom i soli. Nakon toga smo obišli školu, posjetili učenike i pogledali program koji su nam pripremili. Sudjelovali smo u prvoj zajedničkoj radionici. Poslije ručka otišli smo u obilazak grada i okolice. Jako nam se svidjelo sve što smo vidjeli, a posebno vožnja gondolom. Stekli smo neka nova prijateljstva.


Erasmusovci 

        

  

[više]

ERASMUS MOBILNOST - NEDJELJA 20.10.2019.

Autor: Iva Magdić, 21. 10. 2019. 21:32

Teško je bilo dočekati ponoć kada smo krenuli na put prema partnerima u Rumunjsku, točnije u grad Piatra Neamt.
Putovali smo 16 sati u komadu, promijenili nekoliko prijevoznih sredstava ali nam ništa nije bilo teško i sve smo odradili s osmijehom.
Kada smo došli u Piatra Neamt srdačno smo dočekani i puni znatiželje otišli novim prijateljima.
Jedva čekamo vidjeti što nas ovih dana očekuje u našoj ovotjednoj školi i avanturi.
 
Erasmusovci
 
 
    
[više]

 


ERASMUS+ PROJEKTI

             Erasmus + Project KA229                

"INTERNATIONAL EXCHANGE FOR INNOVATION WITHIN AND OUTSIDE THE ORGANISATION"

Dragi učenici,
 
ugodno smo se iznenadili vašim interesom za sudjelovanje u prvom školskom Erasmusu.
Komisija je pročitala sve eseje, napravila intervjue i na temelju tih parametara donijela rezultate.
Zavirite u vaš e-mail sandučić i provjerite vijesti.
Voljeli bi još jednom naglasiti da Erasmus projekt nije samo putovanje na određenu destinaciju. Biti uključen u projekt znači puno više, a vjerujemo da ćete to uskoro i osjetiti.
 
Još jednom čestitke svima!
 

 

  Dragi roditelji i dragi učenici,

od ove godine krećemo u Erasmus avanturu. U mobilnostima će sudjelovati učitelji i odabrani učenici. Odabir učenika bit će održan od 23.9. do 27. 9.2019.

Ako bi željeli postati dio te avanture napravite sljedeće:

  1. do ponedjeljka 23.9.2019. pošaljite esej napisan na engleskom jeziku u digitalnom obliku. U eseju napišite:
  • sve ono što bi voljeli da netko zna o vama (koji su vaši interesi i hobiji, čime se bavite, što vas veseli itd.)
  • zašto se želite uključiti u ovaj Erasmus program
  • koju zemlju bi voljeli posjetiti
  • u dokument priložite svoju sliku (nije nužno).
  • esej pošaljite na e-mail adresu: josipa.blagus1@skole.hr
  1. U tjednu od 23.9.2019. do 27.9.2019. pripremite se za intervju gdje ćemo provjeriti vaše konverzacijske sposobnosti na engleskom i saznati nešto više o vama.

Konačnu odluku ćemo objaviti u ponedjeljak 30.9.2019. na mrežnim stranicama škole.

 

Sretno svima.

Josipa Blagus

koordinator projekta

 

 

1. MOBILNOST - RUMUNJSKA, PIATRA NEAMT 12.11.-16.11.2018.

U školskoj godini 2018./2019. naša škola sudjeluje u Erasmus+ KA2 projektu «Razmjena inovativne prakse među školama» (prva godina provedbe projekta). 

 

Projekt KA2 «Razmjena inovativne prakse među školama» realizira se s  projektnim partnerima iz Slovenije, Španjolske i Rumunjske.  Ovaj dvogodišnji projekt  ima za cilj uvođenje inovativnih nastavnih metoda, razvijanje digitalnih kompetencija i promicanje medijske i digitalne pismenosti te sigurnosti na internetu. 

Sudionice ovog projekta su učiteljice razredne nastave Iva Magdić, Vjekoslava Bibić Štula na čelu s koordinatoricom projekta za našu školu Josipom Blagus, ravnateljica Mirjana Boras, knjižničarka Anđelka Golub te učitelji predmetne nastave Nataša Gaščić Đurkan, Aida Kuljiš i Jasmina Klanac.  U prvoj godini projekta učitelji odlaze na jednotjedne mobilnosti kod škola partnera gdje sudjeluju na predavanjim i radionicama gdje uče, ali i dijele svoja znanja. U drugoj godini projekta nekoliko učenika naše škole će dobiti priliku, u pratnji svojih učitelja, putovati i upoznati školski život svojih vršnjaka iz drugih europskih zemalja.  

Prva mobilnost je održana u Rumunjskoj u gradu Piatra Neamt od 12.-16. studenoga 2018. 

Naši domaćini, Osnovna škola Scoala Gimnaziala Elena Cuza, nam je priredila toplu dobrodošlicu i osigurala da se tijekom boravka u njihovom gradu osjećamo dobrodošli.  

U prvoj mobilnosti sudjelovalo je troje kolega iz Slovenije, četiri iz Španjolske, domaćini iz Rumunjske te četiri učiteljice iz naše škole i ravnateljica. 

Tijekom radionica  razmijenili smo naše viđenje projkta, utvrdili ciljeve i daljnje aktivnosti te razmijenili  ideje i primjere dobre prakse. 

Sljedeća mobilnost će se održati u Zagrebu krajem veljače, a ovaj put će naša škola imati ulogu domaćina. 

 

Jasmina Klanac 

 

 

 

NAJAVA DOGAĐANJA

 

 

 

 

Klikom na sliku poslušajte pjesmu

"Paketići od srca" (tekst)

 
MOBILNOST/MOBILITY

  English version

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
Letak-za-roditelje.pdf

 
RASPORED ZVONA

PREDMETNA NASTAVA (ŽUTI BRIJEG)

Ujutro

1. sat 8:00 - 8:40

2. sat 8:50 - 9:30

3. sat 9:40 - 10:20

4. sat 10:30 - 11:10

5. sat 11:15 - 11:55

6. sat 12:05 - 12:45

7. sat 12:50 - 13:30

Popodne

0. sat 13:40 - 14:20

1. sat 14:25 - 15:05

2. sat 15:10 - 15:50

3. sat 16:00 - 16:40

4. sat16:50 - 17:30

5. sat 17:35 - 18:15

6. sat 18:20 - 19:00

7. sat 19:05 - 19:45

 
ŠKOLSKI LIST

 
LEKTIRA

 
DOKUMENTI
 
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ŠKOLSKA STRANICA
 
POVEZNICE

 
NATJEČAJI

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2012.

Ukupno: 858663
Ovaj mjesec: 7120
Ovaj tjedan: 1921
Danas: 106
 
 > Međunarodni projekti-International projekts  > ERASMUS+ PROJECT
CMS za škole logo
Osnovna škola Bukovac Zagreb / Trnac 42, HR-10000 Zagreb / os-bukovac-zg.skole.hr / os-zagreb-033@os-bukovac-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju