preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bukovac Zagreb

Login
Tražilica
 

VREMENIK PROVJERA

       

RASPORED ZVONA

 

Prije podne

1. sat     8.00 – 8.45

2. sat     8.50 – 9.35

Veliki odmor

3. sat     9.55 – 10.40

4. sat    10.45 – 11.30

5. sat    11.35 – 12.20

6. sat    12.25 – 13.10

7. sat    13.15 – 14.00Poslije podne

0. sat     13.15 – 14.00

1. sat     14.00 – 14.45

2. sat     14.50 – 15.35

3. sat     15.40 – 16.25

Veliki odmor

4. sat    16.45 – 17.30

5. sat    17.35 – 18.20

6. sat    18.25 – 19.10

DOKUMENTI

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2012.

Ukupno: 576156
Ovaj mjesec: 4249
Ovaj tjedan: 610
Danas: 13

Matka za matkače - Školska stranica

Matka za matkače

E-DNEVNIK

ŠKOLSKI LIST

NATJEČAJI

Što radimo u trećim razredima...
Prezentacija slikovnice HRVATSKE VODE
knjiznica bukovac / datum: 15. 5. 2018. 12:09

Učenici trećih razreda  ugostili su u svojoj školi djelatnike Hrvatskih voda , koji su nam  predstavili slikovnicu  Hrvatskih voda  „Od otpadne – čista voda“. Naša je knjižnica pritom na poklon dobila dva paketa slikovnica ;)

Na zanimljiv i  jednostavan  način upoznali smo  kornjačicu Hrvoja , maskotu slikovnice. U nastavku pročitajte više, a ovdje pogledajte fotografije...


[OPŠIRNIJE]Poklon Gradske četvrti Maksimir školi Bukovac
Iva Magdić / datum: 11. 12. 2017. 19:05

U petak , 8.12. , u našoj školi gostovalo je Dječje kazalište Žar ptica s predstavom „Dnevnik Pauline P.“

Učenici od 1. do 3. razreda uživali su u Paulininim zgodama, smijali se njenim šalama i doživljajima u školi. Na kraju predstave sve je iznenadio dolazak  Svetog Nikole. Razveselio je svu djecu poklon paketićima punima slatkiša. Bio je to lijep završetak tjedna koji nam je u povodu blagdana Svetog Nikole  poklonila Gradska četvrt Maksimir i Udruga Zvižduk s Bukovca.

Pogledajte fotogaleriju.


[OPŠIRNIJE]3.a razred u Muzeju iluzija
Iva Magdić / datum: 13. 11. 2017. 22:14

Turistička grupa trećaša je u petak, 10.11. bila u Muzeju iluzija.

Oduševile su nas trodimenzionalne slike , voda koja kaplje uvis i kosa soba. Slagali smo se drvene  slagalice i vidjeli se u ogledalima koja su našu grupu  „umnožila“  nekoliko puta. Nasmijali smo se  gledajući svoje glave na tanjuru  i  prijatelje koji su se naglo „smanjili“, kao da su došli iz priče o Alici u Zemlji čudesa.

Na povratku smo prošetali  Strossmayerovim  šetalištem  i sjeli na klupu uz Matoša. Na platou Gradec pokušali smo prebrojiti lokote kojima  su zaljubljeni parovi zaključali  svoju ljubav. Pogled na užurbanu vrevu Donjeg grada uljepšalo nam je vedro, sunčano poslijepodne.

Na kraju dana počastili smo se pečenim kestenima.


[OPŠIRNIJE]Treći razedi posjetili su DHMZ na Griču
Iva Magdić / datum: 30. 10. 2017. 10:56

Treći razedi posjetili su DHMZ na Griču u petak, 27.10.

U nastavku pročitajte više i pogledajte fotografije...

 

[OPŠIRNIJE]Kontesa Barica... ili kako se živjelo prije 300 godina
knjiznica bukovac / datum: 30. 5. 2017. 13:20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30. svibnja 2017. u 10 sati povodom Dana grada Zagreba, učenici 3.c razreda sudjelovali su u kvizu i likovnoj radionici na temu Zagreba i života u Zagrebu pod vodstvom knjižničarke Ane Jandras. Ana im je pričala o starom Zagrebu i o tome kako se živjelo prije 300 godina, a zatim su izrađivali licitarska srca. Još jedna sjajna pričaoonica u KGZ-u na Ravnicama!


[OPŠIRNIJE]Zelena mreža biološke raznolikosti
knjiznica bukovac / datum: 30. 5. 2017. 12:41

23. svibnja 2017. u 10 sati učenici 3.c razreda u pratnji učiteljice Damire i knjižničarke Rahele posjetili su KGZ na Ravnicama i saznali sve o projektu "Zelena mreža biološke raznolikosti" te naučili kako i sami doprinijeti očuvanju okoliša. Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti, predavanje i radionicu održala im je stručna djelatnica Zoološkog vrta u Zagrebu.
Cilj projekta "Zelena mreža biološke raznolikosti" je uključivanje što većeg broja ljudi u očuvanje lokalne biološke raznolikosti, a time i globalne, jer je biološka raznolikost cijelog planeta u opasnosti, a o njoj ovisi i opstanak samog čovjeka. 
I naša se škola priključila projektu!


[OPŠIRNIJE]Maske za maskenbal
Boris Barić / datum: 24. 2. 2017. 11:49

Danas su se učenici 3.b razreda marljivo uhvatili posla i započeli izradu svoje maske za maskenbal. Atmosfera je bila izvrsna! Pjevala se pjesma "Danas je fašnik" te uz ritam i veselje nastale su maske spremne za proslavu koja će se održati u našoj školi 28. veljače.

Fotografijama smo zabilježili atmosferu u učionici 3.b razreda pa ih pogledajte u nastavku...


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti Muzejske grupe 3. razreda
knjiznica bukovac / datum: 21. 2. 2017. 11:03

Članovi Muzejske grupe posjetili su Muzej grada Zagreba i sudjelovali na radionici izrade maski prigodom Maskenbala. U ugodnoj atmosferi učenici su s veseljem stvarali  svoje uz stručno vodstvo.
Na prigodnoj izložbi najljepši rad po našem izboru je velika maskota Zagija koju su izradili učenici Likovne grupe naše škole.
Sa Zahvalama koje su nam uručene, prošetali smo gradom proučavajući panoramu i pokušavajući prepoznati znamenitosti našeg grada. Unaprijed se radujemo našoj sljedećoj destinaciji: posjet rudniku i Planetariju u Tehničkom muzeju.

Fotografije su u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Advent u Zagrebu učenika 3. razreda
knjiznica bukovac / datum: 4. 1. 2017. 11:01

Učenici trećih razreda bili su  vrijedni i aktivni uoči Božićnog sajma izrađujući prigodne rukotvorine. Zbog toga su zavrijedili iznimnu proslavu! 20.12.2016. okupili su se ispred škole i sa svojim učiteljicama (Marija, Ljiljana i Damira), pomoćnicima (prof. Mirko, mame Žižić Gušo i Dekich) gradskim prijevozom otišli na klizalište na Tomislavcu. Klizanje je bilo nezaboravno, a bilo je nekih koji su prvi puta stali na klizaljke. Nakon zaslužene okrijepe krenuli su u obilazak svih zagrebačkih, adventsko ukrašenih trgova. 
Osim vizualne ugode, trećaši su učili o orijentaciji u gradu i upoznavali svoj grad i znamenitosti.
Na kraju  posjetili su Katredalu uz pratnju časne sestre Tihane.
Bilo je iznimno zanimljivo, drugačije, veselo, edukativno. Nekoliko fotografija je u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Pripreme za Božićni sajam
knjiznica bukovac / datum: 14. 11. 2016. 14:33

Učenici 3.c razreda ove su godine odlučili na vrijeme krenuti sa pripremama za Božićni sajam. Žele napraviti što više suvenira koje će ponuditi prijateljima i posjetiteljima Sajma. 
Roditelji Mudnić svestrano su se angažirali. Zajednički smo odabrali suvenire koje možemo izrađivati, tata Mudnić pripremio sav potreban materijal, a gđa. Renata vodila je izradu po etapama. 
Radujemo se Božićnom sajmu!

...


[OPŠIRNIJE]Šahovsko natjecanje
knjiznica bukovac / datum: 31. 10. 2016. 12:34

Zovem se Lara Bačani, idem u 3.b razred. Moja učiteljica Ljiljana Popović prošlog tjedna nas je obavijestila o šahovskom natjecanju u našoj školi i a sam se odmah prijavila! Bila sam jako uzbuđena i jedva sam čekala natjecanje!

I eto, došao je taj dan, za mene poseban. Dan koji mi je donio veliko iznenađenje! 

Nakon samog natjecanja došao je trenutak objave rezultata i proglašenja pobjednika, bila sam još više uzbuđena! Trener šaha je uzviknuo: „Prvo mjesto i zlatnu medalju osvaja: LARA BAČANI ! ! !“

Skakala sam od sreće! Jupi! Jupi! Jupi! Bila sam jako uzbuđena, ne mogu riječima opisati taj osjećaj. To je bio prekrasan doživljaj kojeg bi svatko poželio! Jedva sam čekala podijeliti sreću sa svojom obitelji i prijateljima.

Srebrnu medalju osvojila je Lorna Rusan iz 3.b, a broncu David Vahtarić iz 3.c razreda. Evo nekoliko fotografija.


[OPŠIRNIJE]Radioigre slušaonice
knjiznica bukovac / datum: 13. 10. 2016. 13:52

Učenici 3.b i 3.c razreda krenuli su u utorak, 11. listopada, naoružani kišobranima i gumenim čizmama u Gradsku knjižnicu na Trg E. Kvaternika. Iznenadili smo putnike u autobusu jer nas je bilo 40-ak u pratnji učiteljica (Ljiljana, Damira, Rahela i Zoran).
Vrijeme smo iskoristili orijentirajući se prema stranama svijeta što smo nedavno učili.
Imali smo sreće što nam nije padala kiša te smo prošetali tržnicom i razgledali bogatu ponudu. Nasmijali smo se jer mnogi nisu znali prepoznati povrće! U Knjižnici su nas srdačno i gostoljubivo smjestili. Slušali smo radio dramu Ticalova putovanja.
Iako je nekima na samom početku bilo neobično jer im je nedostajala slika, bilo je doista zanimljivo. Upoznali smo nastanak stvaranja radio drama i igrokaza kao i mnoga zanimanja koja sudjeluju u tom procesu. Nakon toga imali smo radionicu u kojoj smo svi aktivno sudjelovali glumeći i stvarajući zvukove, a time i priču.
Na kraju smo se osladili u McDonald'su. Bila je to zanimljiva nastava koju ćemo pamtiti.


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
knjiznica bukovac / datum: 27. 9. 2016. 14:58

26. rujna u našoj je školi održana priredba povodom Europskog dana jezika. Pjesme i ples, igrokazi, sve na stranim jezicima koji se uče u našoj školi, oduševili su naše najmlađe učenike (od 1.-3. razreda) i njihove učitelje i učiteljice. 

Fotografije s priredbe pogledajte ovdje, a više informacija o programu pročitajte u nastavku.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju