preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bukovac Zagreb

 > Knjižnica
Knjižnica

Dobrodošli na stranicu knjižnice OŠ Bukovac! Katalog knjižnice

Ovdje možete pratiti novosti i događanja u našoj knjižnici, a svoje prijedloge i pohvale šaljite nam na knjiznica.bukovac@gmail.com  cheeky

 

Knjižničari:

Anđelka Golub, prof.

Mateja Murković, prof. 

 

01/6463-109

  popis potrebnih lektirnih naslova za knjiznicu2017-18.docx


Vijesti iz knjižnice

MJESEC KNJIGE U OŠ BUKOVAC

Autor: knjiznica bukovac, 8. 12. 2017. 11:46

Dragi učenici, roditelji i ostali ljubitelji knjige, i ove smo godine Mjesec knjige obilježili nizom zanimljivih događanja u školi i izvan nje. Nacionalni kviz za poticanje čitanja, obilazak Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Sajam knjiga Interliber, Natjecanje u čitanju naglas, kazališne predstave i radionice u školi i izvan škole, radionica dokumentarnog filma u Gradskoj knjižnici samo su neki od događaja kojima smo obilježili razdoblje od 15. listopada do 15. studenog. U nastavku pročitajte više…

 [više]

Projekt "Riječ dana"

Autor: knjiznica bukovac, 18. 9. 2017. 14:35

U školskoj knjižnici nastavljamo sa svakodnevnom potragom za riječima i biramo - RIJEČ DANA. U nastavku pročitajte o čemu se radi. Vidimo se!

 


 

 

Srijeda, 13. 12.

kunktator m. (ž spol + kunktatorica)  [klas. evr.] onaj koji oklijeva ; kolebljivac

              - riječ odabrale Lara Bačani i Gabriela Biškupec, 4. c

 [više]

Nacionalno natjecanje u čitanju naglas - čarobni doživljaji Petre Kordić

Autor: knjiznica bukovac, 24. 11. 2017. 20:51

Učenica 3.a razreda Petra Kordić boravila je 23. i 24. studenog u Sisku na državnom natjecanju u čitanju naglas. Petrin nastup je bio zaista odličan, a tema dvodnevnog natjecanja punog različitih sadržaja i iznenađenja je "Harry Potter". Kući se vraćamo prezadovoljni i puni dojmova. U nastavku pročitajte više, a sve fotografije pogledajte ovdje...

 [više]

Radionica puhanja stakla

Autor: knjiznica bukovac, 22. 11. 2017. 10:41

Radionica ''Postanite i vi prijatelji stakla''

Učenici drugih i trećih razreda naše škole prisustvovali su radionici puhanja stakla koja se održala u školskoj knjižnici. U utorak, 21.11., radionicu su imali priliku vidjeti 2. a, 2. c, 3. a i 3. c, a u četvrtak, 23. 11., na radionici će sudjelovati 2. b, 2. d i 3. b.

Radionicu je vodila staklopuhačica Ivanka Pašalić koja je na zanimljiv i edukativan način pokazala staru vještinu puhanja stakla. U nastavku pročitajte više...

  

 [više]

Knjižnica na poklon dobila nove naslove

Autor: knjiznica bukovac, 22. 11. 2017. 10:23

Tanja Renko, majka našeg učenika Nikole (3.a) i inače meteorologinja po struci, našoj je knjižnici darovala dvije zanimljive knjige : "Zavižan između snijega, vjetra i sunca" i "Klimatski atlas Hrvatske". Sigurni smo da će ovi novi naslovi  naše referentne zbirke uvelike pomoći našim učenicima pri izradi referata, pisanju zadaća itd. Hvala još jednom gđi Renko!

 

 [više]

Svjetski dan tolerancije

Autor: knjiznica bukovac, 20. 11. 2017. 10:06

U školskoj knjižnici Dan tolerancije obilježen je nizom aktivnosti tijekom cijelog dana. Učenici su dolazili spontano i odmah se zainteresirali, a pomoću knjižničarki zajedno su oslikavali otiske svojih ruku, pronalazili knjige koje su tematikom vezane za toleranciju i "izvlačili" iz njih omiljene citate te ih pisali i lijepili na pano. 

  

 [više]

Osmaši na radionici dokumentarnog filma

Autor: knjiznica bukovac, 15. 11. 2017. 15:14

U srijedu, 15.11., u pratnji knjižničarke Mateje i pripravnice Jovane, jedanaest učenika osmog razreda sudjelovalo je na radionici u Gradskoj knjižnici A. Cesarca Ravnice. Uvijek dobro raspoloženi i motivirani učenici zadovoljni su predavanjem o dokumentarnom filmu  koje im je održao dokumentarist i slobodni umjetnik Đuro Gavran. U nastavku pročitajte više...

   

 [više]

Gradsko natjecanje u čitanju naglas - Petra Kordić osvojila 1. mjesto!

Autor: knjiznica bukovac, 8. 11. 2017. 16:01

U srijedu, 8. studenog, dvije su učenice predstavljale našu školu na Gradskom i županijskom natjecanju u čitanju naglas i postigle zavidan uspjeh! To su Petra Kordić, učenica trećeg razreda i Tea Tomić, učenica šestog razreda. U nastavku pročitajte više...

  

 [više]

Posjet Interliberu

Autor: knjiznica bukovac, 7. 11. 2017. 22:15

I ove su godine naši učenici posjetili Interliber i sa svojim profesoricama uživali u knjigama! Sudjelovali su na radionicama, znanstvenom kutku, govorili za Hrvatski radio, a neki čak bili i na televiziji...;) više pročitajte u nastavku...

 [više]

Tri medvjeda i gitara - sat lektire

Autor: knjiznica bukovac, 26. 10. 2017. 11:26

Učenici 1. b razreda imali su svoj prvi sat lektire. Sa svojom učiteljicom Marijom Pavičić i knjižničarkama uživali su u priči o tri medvjeda, kvizu i predivnim zvucima gitare - posjetio ih je učenik petog razreda Zvonimir Pezo koji im je svirao i pokazao svoj omiljeni instrument!

  

 [više]

Prvi put u školskoj knjižnici

Autor: knjiznica bukovac, 24. 10. 2017. 22:51

Posljednjih tjedana u našoj je knjižnici veselo. Osim već dobro poznatih knjigoljubaca, stalno pristižu neki novi klinci. Zato je bilo krajnje vrijeme da se naša četiri prva razreda i službeno upoznaju s jednom od najljepših prostorija u školi - knjižnicom.

 [više]

Sedmaši posjetili NSK

Autor: knjiznica bukovac, 24. 10. 2017. 22:32

Učenici 7.a i 7.b razreda u utorak, 24. listopada posjetili su Nacionalnu i sveučilšnu knjižnicu u pratnji knjižničarki i profesorice hrvatskog jezika Spomenke Šimić.

 [više]

Natjecanje u čitanju naglas

Autor: knjiznica bukovac, 20. 10. 2017. 09:59

Kao što je već poznato, školska knjižnica svakodnevno promiče čitanje i informacijsku pismenost. 18. i 19. listopada održala su se, po prvi puta u našoj školi, natjecanja u čitanju naglas i bilo je zaista zabavno! Sve fotografije pogledajte ovdje,  a više o događaju pročitajte u nastavku...

 

     

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Autor: knjiznica bukovac, 11. 9. 2017. 12:50

Podsjećamo zainteresirane knjigoljupce da nas u listopadu čeka još jedan Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Tema ovogodišnjeg Kviza je "Čitanje ne dolazi u pitanje", a knjige koje treba pročitati (kako biste riješili mali test znanja o samim knjigama i tako možda osvojili bogate nagrade, te posjetili ovogodišnji Interliber) su:

MAJA BRAJKO LIVAKOVIĆ: Milijunaši

TIHOMIR HORVAT: Mali ratnik

SANJA PILIĆ: Pošalji mi poruku!

U našoj knjižnici imamo po jedan primjerak svakog naslova. Knjige možete posuditi i u Knjižnicama grada Zagreba, u koje imate besplatan upis.

Vijesti pratite na službenoj stranici Kviza, a prijavljujete se i ispunjavate kviz u školskoj knjižnici.

 [više]

Besplatan upis zagrebačkih osnovnoškolaca u Knjižnice grada Zagreba Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 3. 1. 2017. 10:18

Grad Zagreb je na 48. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj 20. prosinca 2016. godine donio odluku „da će u svrhu stjecanja navika čitanja, poticanja sveukupnog obrazovanja djece te radi zaštite standarda djece, učenika i njihovih roditelja u okviru ukupne demografske i pronatalitetne politike, omogućiti svoj djeci od rođenja do konca kalendarske godine u kojoj navršavaju 15 godina života, a koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu, besplatno članstvo u Knjižnicama grada Zagreba.“ Pravo na besplatan upis imaju i djeca koja imaju prebivalište u Zagrebačkoj županiji.

...

 [više]

Upute za čitanje i pisanje lektire

Autor: knjiznica bukovac, 29. 1. 2015. 17:23

U lijevom izborniku pod Predmetna nastava-Hrvatski jezik-Razred možete pronaći upute za pisanje lektire koje vam redovito pripremaju prof. Gaščić-Đurkan i prof. Golemac u želji da vam čitanje i pisanje lektire bude što lakše i uspješnije. 

 [više]

Bibliobus

Autor: knjiznica bukovac, 10. 4. 2014. 10:02

Bibliobus je putujuća knjižnica - posebno vozilo opremljeno policama s knjigama i drugom građom. Namijenjen je prijevozu i posudbi knjižnične građe uz stručnu pomoć knjižničara. Bibliobus omogućava pružanje knjižničnih usluga osobama koje žive na udaljenijim mjestima ili kojima je iz bilo kojeg drugoga razloga onemogućen osobni dolazak u knjižnicu.

Svakog drugog utorka između 16 i 17.30 sati Bibliobus možete posjetiti na stajalištu iza škole (prema ambulanti). Raspored dolaska Bibliobusa možete pratiti na stranicama KGZ-a. Također se knjige mogu rezervirati preko KGZ-a pa ako u školskoj knjižnici ne možete posuditi lektiru, evo još jedne mogućnosti kako do nje doći.

 [više]

Tragači - dječji čitateljski blog

Autor: knjiznica bukovac, 6. 11. 2012. 21:57

Pridruži se TRAGAČIMA – dječjem čitateljskom blogu. To je virtualni čitateljski klub za djecu od 8 do 13 godina koja vole knjige, čitanje i rasprave o pročitanom.

...

 [više]

Školski projekt Lakša torba

Autor: knjiznica bukovac, 14. 9. 2017. 11:22

I ove godine nastavljamo s projektom Lakša torba u predmetnoj nastavi. Projekt se provodi u svrhu olakšavanja školske torbe na razini škole. Većina školskih udžbenika dostupna je učenicima u školi kako ih ne bi morali nositi od kuće i time nepotrebno nositi puno težu torbu.

Stari udžbenici koji su označeni kao neupotrebljivi za ponovno korištenje, uređeni su koliko je moguće za korištenje u školi. Nove udžbenike koje su dobili učenici koriste kod kuće za učenje, a u školi na policama u učionicama stoje „stari“ udžbenici od prethodnih godina koji se koriste u nastavi. Kvaliteta ovog projekta prepoznata je prije nekoliko godina i nagrađen je Poveljom za uzorno provedenu najAkciju kojom je uljepšan i poboljšan život djece.

 [više]

Tekstualno-zvučne e-slikovnice

Autor: knjiznica bukovac, 6. 11. 2015. 10:30

U sklopu programa „Krenimo zajedno" koji provodi ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem „Korak po korak", predstavljamo Vam tri e-slikovnice. E-slikovnice integriraju zvuk čitanog teksta slikovnice s vizualnim podražajem isticanja riječi koja biva čitana, a sve kroz tri slikovnice prilagođene djeci iz Reading Cornera International Step by Step Associationa. Radi se o slikovnicama „Bursunsul i Paskualina", „Naranče za sve" i „Dora i naočale", a sve tri je moguće preuzeti jednostavnim klikom na naziv slikovnice na ovoj stranici.

...

 [više]

Font za disleksiju Vijest ima dokument u privitku

Autor: knjiznica bukovac, 24. 10. 2015. 11:30

 [više]

Prepričani lektirni naslovi

Autor: knjiznica bukovac, 13. 10. 2015. 12:50

Kašmir promet izdao je nekoliko lektirnih naslova u obliku prepričanih originalnih priča namijenjenih mlađoj djeci i učenicima s poteškoćama u čitanju.

Četiri takva naslova imamo i u našoj školskoj knjižnici:

Pinokio / prema priči Carla Collodija prepričao Kašmir Huseinović

Cvrčak i mrav i druge basne / prema Ezopu prepričao Kašmir Huseinović

Čarobnjak iz Oza / prema priči Lymana Franka Bauma prepričao Kašmir Huseinović

Alisa u Zemlji čudesa : prema priči L. Carrolla / priredio Kašmir Huseinović

 [više]

Građa lagana za čitanje

Autor: knjiznica bukovac, 21. 4. 2015. 18:13

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim“ pokrenula je projekt prilagodbe obaveznih lektirnih naslova za učenike osnovne škole s disleksijom, slijepe i druge učenike koje ne mogu koristiti standardni tisak. Knjige su prilagođena u zvučnom MP3 i DAISY formatu te u elektroničkom obliku kao skraćena e-knjiga. U dodatku su i program AMIS koji služi za čitanje DAISY knjiga te recenzija djela.

Dostupni naslovi u školskoj knjižnici:

H. C. Andersen: Bajke

Braća Grimm: Bajke

Mato Lovrak: Vlak u snijegu / Družba Pere Kvržice

Ivana Brlić – Mažuranić: Priče iz davnine / Čudnovate zgode šegrta Hlapića

 [više]

Slikovnice "Olimpijske priče" približavaju sport djeci

Autor: knjiznica bukovac, 1. 12. 2014. 16:26

Od danas u našoj školskoj knjižnici možete posuditi osam novih slikovnica. "Gospođica Hoppla", "Veliki Sergej", "Spretni Leon", "Snježna kraljica" samo su neki naslovi velikih "Olimpijskih priča" namijenjenih najmlađima. Nastavak je to projekta "Izaberi sport" kojim se djeci žele približiti pozitivne strane bavljenja fizičkim aktivnostima.

...

 [više]

Otvorenje knjižnice OŠ Bukovac

Autor: knjiznica bukovac, 11. 9. 2012. 22:42

U ponedjeljak, 10. rujna 2012. godine svečano je otvorena knjižnica naše škole.

U nastavku možete pročitati detalje, a u fotogaleriji možete vidjeti izgled stare nove knjižnice kao i slike s otvorenja.

 

               

...

 [više]

Arhiva vijesti

Autor: knjiznica bukovac, 1. 9. 2012. 11:23

Sve starije vijesti možete pronaći u arhivi na dnu stranice.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ADVENTSKI QR KALENDAR

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

VREMENIK PROVJERA
RASPORED ZVONA

 

Prije podne

1. sat     8.00 – 8.45

2. sat     8.50 – 9.35

Veliki odmor

3. sat     9.55 – 10.40

4. sat    10.45 – 11.30

5. sat    11.35 – 12.20

6. sat    12.25 – 13.10

7. sat    13.15 – 14.00Poslije podne

0. sat     13.15 – 14.00

1. sat     14.00 – 14.45

2. sat     14.50 – 15.35

3. sat     15.40 – 16.25

Veliki odmor

4. sat    16.45 – 17.30

5. sat    17.35 – 18.20

6. sat    18.25 – 19.10

DOKUMENTI

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2012.

Ukupno: 528047
Ovaj mjesec: 3225
Ovaj tjedan: 758
Danas: 212
CMS za škole logo
Osnovna škola Bukovac Zagreb / Trnac 42, HR-10000 Zagreb / os-bukovac-zg.skole.hr / os-zagreb-033@os-bukovac-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju